K+F tevékenység

A Di-Pro-Te (diagnoszta-prognosztika-terapeauta) rendszer kifejlesztése

A projekt keretében kifejlesztésre került a PREVASCA olyan integrált orvosi diagnosztikai rendszer, mely képes nagyszámú embercsoport orvosi diagnosztikai szűrésére, a szűrés eredményeinek kiértékelésére, és a kapott mérési eredmények alapján képes előre "megjósolni" a beteg cardiovasculáris rizikófaktorát. A PREVASCA a következő diagnosztikai illetve mérőeszközöket foglalja magában, Testsúly, Testzsír %, Víz %, Izomtömeg %, Csonttömeg %, MBR Kcal, AMR Kcal, vércukorszint, koleszterinszint, húgysavszint, testmagasság, haskörfogat, vérnyomás, szívverés frekvencia, spirométer (légzésfunkció), pulsoximéter (vérszaturáció). A készülék kiegészíthető ultrahang diagnosztikai eszközökkel, amelyet a prototípus támogat, ám a későbbiekben ezek beépítése opcionális. PREVASCA szoftver moduljai: Nővér interfész, orvos interfész, adatbázismodul, mérőeszköz illesztő és megjelenítő modul, mérés.

Pes planus elleni hatékony küzdelem

A projekt keretében beszerzésre került egy három részegységből álló Diagnoptic vizsgáló berendezés. A berendezés segítségével kísérleteket végeztünk és kidolgozásra került egy pes planus elleni komplex életmód tanácsadási csomag, melynek része egyrészt az elektroterápiás eszköz és a kezelési útmutató, másrészt egy egyszerű, könnyen követhető, aktív gyakorlatsor.

Mobil személyi gázfűtő technológia fejlesztése folyadékkeringetésű mentőtakaróhoz, ruhához és infúziótasakhoz

Az új, energiahatékony és környezetbarát fűtőruha kifejlesztésénél több cél is a kutatók szeme előtt lebegett: több órán keresztül üzemeltethető legyen és kényelmesen lehessen benne munkát végezni hideg helyen, pl. földmérőknek, hűtőházban dolgozóknak vagy hideg, fűtetlen csarnokokban dolgozóknak.
A gázfűtő-berendezés ellenáll az időjárás viszontagságainak: pozíció független és vihar biztos, esőtől-széltől védett égéstérrel rendelkezik. Könnyen kezelhető, üzemideje legalább egy óra és gáztartálya akár otthon is újratölthető. A fűtő rendszer csatlakoztatható egy különleges dzsekihez vagy overallhoz, de infúzió fűtésére ugyanúgy alkalmas.

www.szemelyifutes.hu

Virághűtő berendezés

Megbízónk a biomérnöki és gépészmérnöki szakértelmünkre hagyatkozva egy, a vágott virágok eltarthatóságának növelésére irányuló berendezés kifejlesztésében működött együtt az mDurance Kft-vel. Az mDurance technológiaszállítóként és laborként vett részt a fejlesztésben. A kifejlesztett és forgalomba hozott rendszer lehetővé teszi a virágok hosszabb ideig való eltarthatóságát, állandó, alacsony vízhőmérsékletet biztosít, ezáltal a virágok nincsenek kitéve a hőmérsékletingadozásnak. A berendezéshez egy speciális összetételű tartósító oldat is született, amely jól alkalmazható vágott dísznövények vázatartósságának növelésére. Az oldat alkalmas arra, hogy 30-40%-kal megnövelje a vágott virágok vázaélettartamát.

www.viraghuto.hu

Copyright © 2021 Esco Kft.