Kutatóhelyeink

KwakLab Kutatóintézet NKft.

A KwakLab Kutatóintézet 2013-ban alakult, fő tevékenysége a magyarországi műszaki innovációs tevékenységek elősegítése, illetve innovatív projektek kidolgozásának támogatása megbízás alapján végzett műszaki kutatás-fejlesztési szolgáltatásokkal, labortevékenységgel. A szolgáltatások kiterjednek különösen a projektelemzésre, termékesítéssel kapcsolatos szaktanácsadásra, alapkutatás és ipari kutatás keretében végzett laboratóriumi mérésekre és a mérési eredmények kiértékelésére, elemzésére, kísérleti fejlesztés keretében végzett gépészeti tervezésre, vegyi elemzésre, receptúrák, anyagösszetételek vizsgálatára és kifejlesztésére, matematikai algoritmusok fejlesztésére és számítástechnikai modellezésére, technológiaelemzésre. A tevékenység célja az innovatív ötletek továbbgondolása, termékek kifejlesztése, az ötlettől a termékig tartó innovációs folyamat lerövidítése és műszaki megalapozottságának elősegítése. A szolgáltatások nyújtása során a Társaság kiemelten szem előtt tartja az innovációs eredmények széles körű nyilvánosságra hozatalát, társadalmi hozzáférhetőségének elősegítését.


www.kwaklab.hu

Araconsys Alkalmazott Kutató és Tanácsadó Kft.

Az Araconsys Kft-t 2007-ben három tulajdonos alapította a Központi Fizikai Kutató Intézet területén. Az alapító tulajdonosok több, mint tíz éves tapasztalattal rendelkeznek a tudományos kutatás és az innováció területén. Az Araconsys Kft. három alkalmazottal (két fejlesztő mérnök és egy technikus) kezdte meg működését, a három tulajdonos pedig tudományos tanácsadóként vesz részt a cég munkájában.
A cég küldetése, hogy áthidalja a szakadékot az alapkutatás és az üzleti alkalmazás között, az alkalmazott kutatási eredmények biztosításával pedig ipari fejlesztést és egyéb műszaki szolgáltatásokat biztosítsanak ügyfeleiknek. A cég azonban nem csak szolgáltatásokat nyújt, de lehetősége van kis sorozatú mérőeszközök előállítására, gyártására is.

Az Araconsys Kft. fő profilja a mágneses mezőt mérő készülékek és műszerek fejlesztése. A cég 2009-ben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt IRINY 5LET pályázaton megnyert K+F támogatás keretében kifejlesztett és gyárt egy mágneses képalkotó berendezést (FluxMap™) roncsolásmentes anyagvizsgálatokhoz. Emellett kínál még obszervatóriumi minőségű termékeket mágneses terek mérésére és speciális magnetométereket geodéziai alkalmazásokhoz.


www.araconsys.hu

Copyright © 2021 Esco Kft.